Silokonsult

Silokonsult AB projekterar och levererar maskinutrustning till agroindustrin. Våra kunder finns främst inom spannmåls-, kvarn-, foderindustrin samt utsädesrenserier.

Vi finns i Skara och riktar oss till kunder i södra och mellersta Sverige. Unikt för oss, använder 3D teknik för installationsritningar, har gedigen kunskap och hög kvalité på maskiner.

Kontakta oss gärna

Kaffe

Kaffe

Vi har samlat ihop några av våra leverantör som har leverareat utrustning för kaffe industrin.

Kaffesilo eller kaffebehållare, våra leverantörer kan leverera silos för kaffelagring.

Kaffevågar under tex. en silos är Friedrich experter på, här är en länk till flödesvägning av kaffebönor.

Kaffetransport, ComavWam kan leverera mekaniska kaffetransportörer, vi bistår med pneumatiska kaffetransport med både vakuum och övertryckstransporter.

Vi hjälper till att sy ihop ert önskemål, vi har 3d konstruktion, CE märkning, projektledning osv. inom husets väggar och har  möjlighet att leverera enstaka komponenter till turn key anläggningar.

Transport, säckning av malt.

Transport, säckning av malt.

Vid denna anläggning har vi byggt transportörer till och från silo samt installerat en säckfyllare för fyllning av 50-kilos säckar. Dessa säckar lastas lösa i containrar med hjälp av en mycket speciell containerlastare som består av en 12 meters teleskop-bandtransportör där sista delen är ledad. Operatören styr transportören så att säckarna kastas in på rätt plats för att fylla containern optimalt.

Se film

1 2 3