Silokonsult

Silokonsult AB projekterar och levererar maskinutrustning till agroindustrin. Våra kunder finns främst inom spannmåls-, kvarn-, foderindustrin samt utsädesrenserier.

Vi finns i Skara och riktar oss till kunder i södra och mellersta Sverige. Unikt för oss, använder 3D teknik för installationsritningar, har gedigen kunskap och hög kvalité på maskiner.

Kontakta oss gärna

Våra kompetenser

Silokonsult utför projektering och tar bland annat fram installationsritningar i 3D

Med vår gedigna erfarenhet och stora kontaktnät gällande maskintillverkare, är vi kapabla att ta oss an det mesta inom vårt branschområde, spannmåls-, kvarn-, foderindustrin samt utsädesrenserier och livsmedelsindustrin, med bästa slutresultat som följd.

Kombinationen - gedigen erfarenhet - modern teknik med maskininstallationsritningar i 3D - ger oss stora fördelar för att lösa de uppgifter våra kunder önskar.

Mångårig erfarenhet samt kunskap om maskinsäkerhet och CE-märkning av maskiner och hela anläggningar enligt maskindirektivet.

Thomas Johansson

Thomas Johansson

Har jobbat inom konstruktion, projektledning och försäljning sedan 1998 mot bageri, livsmedel och läkemedel. Har jobbat med många leverantörer i europa och kunder i norden. Har kund och leverantörs kontakter.

 

Anders Bernvik

Anders BernvikUppväxt med lantbruk på varaslätten, stort tekniskt intresse och praktiskt lagd. Har tidigare erfarenhet från tillverkningsindustrin och är van att snabbt tillgodose kundernas behov av material.

Vår kontaktman när det gäller slit- och reservdelar. Leder projekt och utför CE-märkning av anläggning och system.

Hans Olsson

Hans OlssonHar jobbat som konstruktör sedan år 1987, har ritat och projekterat agro-anläggningar sedan 1994. Från 2002 sker ritningsarbetet i 3D, inom vilket område Hans har skaffat sig gedigen kompetens.

Ritar flödesschema över anläggningarna så att PLC-styrsystemen kan programmeras rätt. Leder projekt och utför CE-märkning av anläggning och system.

Torbjörn Lidin

Torbjörn Lidin

Har sedan 2004 arbetat med konstruktion och projektering med inriktning på mekanisk konstruktion i stål och plåt.
Erfarenhet från ett flertal olika 3D/2D CAD system. Torbjörn har bred kompetens och ett stort intresse för teknik.

Ritar och konstruerar anläggningar i samråd med beställaren. Leder projekt.

Peter Benjaminsson

Torbjörn Lidin

Har jobbat med teknisk försäljning mot industrin sedan 1997.
Bakgrund inom Styr- och Reglerteknik samt automation.

Peter jobbar med att knyta kontakter med kunder och leverantörer i både nya och gamla branscher samt ledande för Silokonsults affärsutveckling.