Silokonsult

Silokonsult AB projekterar och levererar maskinutrustning till agroindustrin. Våra kunder finns främst inom spannmåls-, kvarn-, foderindustrin samt utsädesrenserier.

Vi finns i Skara och riktar oss till kunder i södra och mellersta Sverige. Unikt för oss, använder 3D teknik för installationsritningar, har gedigen kunskap och hög kvalité på maskiner.

Kontakta oss gärna

Våra leverantörer

Vi ställer stora krav på våra leverantörer.
Från välkända tillverkare levererar vi det mesta av utrustning som man använder i en spannmålssilo, kvarn, foderfabrik, utsädesrenseri eller livsmedelsindustri.

Vi levererar bl.a.
Elevator, kedjetransportör, skruvtransportör, rensmaskiner, filter och hela aspirationsanläggningar, vågar och säckfyllare, rörsystem med fördelare, sluss, utlastningsbälg, pneumatiska transporter, silobehållare med mera.

Våra leveranstörer:

Damas är en ledande tillverkare av maskiner för rensning av frö och spannmål

Vi är Damas partner i Sverige.

Damas är en välkänd dansk tillverkare av maskiner för rensning och sortering av spannmål och andra grödor. Damas har tillverkat maskinutrustning för att optimera avkastningen från skörden sedan 1863, och fortsätter med samma fokus in i framtiden.

Produkter i urval: Rensmaskin, Triör, Skakbord, Körnare, Luftrens, Filter
Hemsida: http://damas.com


Technipes tillverkar en komplett förpackningslinje.

Technipes är en stor internationell tillverkare av förpackningsmaskinerItalienska Technipes är sedan många år vår leverantör av förpackningsmaskiner. Technipes är kända för kvalitet och innovativa lösningar och har produkter för hela förpackningslinjen.

Produkter i urval: Säckfyllare, Vågar, Palläggare, Inplastare
Hemsida: http://www.technipes.com

Modern aspiration med filter från JKF.

JKF har ett komplett utbud av filter, fläktar och rörsystem för aspirationDanska JKF utvecklar och tillverkar aspirationssystem för industrin, de har ett brett sortiment av filter, fläkt och rörsystem. Med över 50 års samlad erfarenhet från användare över hela världen kan JKF erbjuda anpassade lösningar med hög kvalié för varje unik process.

Produkter i urval: Filter, Fläkt, rörsystem-aspiration
Hemsida: http://www.jkf.dk


Jacob Rörsystem för spannmål, foder, mjöl med mera.

Jacob tillverkar och har ett stort sortiment av standardkomponenter för industriell hantering av bland annat spannmålJacob är en välkänd tysk tillverkare och leverantör av fallrörsystem för spannmål, mjöl och granulerade produkter. Produkterna är enkla att jobba med och de håller en hög kvalité.

Produkter i urval: Rör, 2-vägsfördelare, Grenrör, Segment, Spännringar
Hemsida: http://www.jacob-rohre.de

WAM prisvärd kvalitét.

WAM är en stor internationell tillverkare av maskinutrustning för bland annat agroindustriWAM är en stor italiensk tillverkare och har ett brett utbud av produkter inom bland annat agroindustrin.

Produkter i urval: Filter, Utmatare, Spjäll, Slussar, Blandare
Se en film om WAMs produktutbud
Klicka här för att se filmklippet
Hemsida: www.wamgroup.com


Friedrich är specialiserade på produkter för kvarnindustrin.

Friedrich är specialiserade på produkter för kvarnindustrin.Friedrich Electronic, är en tillverkare som specialiserat sig på utrustning för kvarnindustrin. Friedrich produkter har hög kvalitet och noggranhet. 

Produkter i urval: Flödesreglerare, Flödesvåg, Flödesdosering
Hemsida: http://www.friedrich-electronic.de


Tietjen tillverkar hammarkvarnar för exempelvis kvarn och foderindustrinTietjen har tillverkat hammarkvarnar i över 50 år.

Tyska Tietjen tillverkar användarvänliga och effektiva hammarkvarnar med god kvalité.

Produkter i urval: Hammarkvarn
Hemsida: www.tietjen-tvt.comLa Meccanica tillverkar pelletspressar för foder och träLa Meccanica står för kvalitét när det gäller pelletsmaskiner.

La Meccanica är en Italiensk tillverkare av pelletspressar med över 50 års erfarenhet.

Produkter i urval: Pelletspress, Matriser
Hemsida: www.lameccanica.it

 

 

Världsledande pellestkyl från Geelen.

Geelen Counterflow är en världsledande tillverkare av kylmaskiner för pellets/foderGeelen Counterflow från Nederländerna tillverkar bland annat pelletskylanläggningar och är världsledande inom detta område.

Produkter i urval: Pelletskyl
Hemsida: http://www.geelencounterflow.com

 
Blåstransporter med Aerzen.

Aerzen tillverkar blåsmaskiner för bland annat pneumatisk transportTyska Aerzen tillverkade den första deplacementblåsmaskinen redan 1868 och har genom åren utvecklat sina produkter med nya teknikinnovationer. Blåsmaskiner används för transport av exempelvis spannmål, mjöl eller pellets.

Produkter i urval: Blåsmaskin
Hemsida: http://www.aerzener.com

Goudsmit är synonymt med magneter.

Goudsmit Magnetics Group levererar magneter och metalldetektorer som avlägsnar metaller från produktionenNederländska Goudsmit har i över 50 åt tillverkat magneter och magnetiska system för en mängd olika applikationer. De har en stor erfarenhet och deras produkter håller hög kvalité.

Produkter i urval: Magnetavskiljare, fallrörsmagneter
Hemsida: http://www.goudsmit-magnetics.nl